fredag 10 juli 2009

Betraktelser från Death Valley

— Det är varmt med 46+ grader i skuggan. Framförallt när det knappt finns någon skugga.
— En rekommendation om att dricka minst fyra liter vatten om dagen kan låta mycket — tills man vid 11.30-tiden avslutat dagens tredje liter, och inser att det nu börjar bli varmt på riktigt.
— När folk traskar på saltslätter uppstår saltstigar.
— Efter en stund i solen längtar man efter en kall dusch. Tyvärr använder man i Death Valley inte de två kranarna för varmt och kallt vatten — istället finns en kran för varmt vatten, och en för ännu varmare vatten. Å andra sidan behöver man inte fippla med två kranar när man tar en varm dusch. Eller ett svalkande glas varmt vatten.
— Stenarna är färggladare än man väntar sig - mot den beiga bakgrunden framträder gult, orange, rött, rosa, svart, turkost, blått, grått, brunt och vitt.
— Efter att man låter kallt vatten stå ett tag så smakar det som kall-dryck-som-blivit-ljummen. Om man låter det stå lite längre smakar det som varm-dryck-som-blivit-ljummen.
— Första uppslaget av tidningen "Hej och välkommen till Death Valley" (löst översatt) innehåller en historia om någon som vandrade lite för långt och på några timmar dog av törst.
— Den karaktäristiska doft av upphettat trä som jag hittills endast sammankopplat med bastudoft uppstår också intill träplank i Death Valley.
— 30 grader kan kännas rätt svalt och skönt ibland.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida