söndag 2 december 2007

I'm feeling lucky

De första två veckorna på Google har mest handat om att försöka snappa upp så mycket information som möjligt utan att huvudet exploderar, och utan att hjärntvätten får alltför stor inverkan. "I'm feeling lucky" är inte bara en knapp på Googles hemsida, utan också det mantra vi repeterar i kör varje morgon istället för morgonbön. *


Första veckan har man ingen identitet utöver "Noogler", och det är vilktigt att inte glömma hur man känner sig.

Jag har på två veckor avklarat nästan alla officiella introduktionsföreläsningar mm. och har fått ett litet startprojekt som jag ska ge mig i kast med innan jag börjar jobba på den "riktiga" koden. Det är dock allmänt känt att man inte åstadkommer något produktivt första tiden, så jag sitter mest och tar mig igenom "Noogler"-listan över saker att göra och lära sig. Plus provar på gratismaten, för den hungrige finns både frukost, lunch, och middag (och vem vet när dom börjar med nattamat också =) samt snask och dryck motsvarande en mindre kiosk på varje våning. (Google har en officiell policy att inte berätta hur mycket som spenderas på mat till anställda!) Dom ska försöka fixa fram ett gym någon gång nästa år, och det lär kanske behövas vid det laget.


Det kan vara kallt i Schweiz på vintern, så det är tur att man får en charmig Noogler-mössa.

Hittils har jag inte tagit mig för mycket utanför jobbet, men googlare går någorlunda regelbundet ut och dricker öl, så det har jag åtminstone gjort ett par gånger. Tacksamt nog är det ju överlag smart och intressant folk som jobbar på Google, så det finns ju gott om saker att prata om både på och utanför jobbet.

Jag har ännu inte haft någon framgång med letandet efter bostad - jag har tittat på fyra olika ställen, ansökt om tre och fått avslag på två (beskedet för den trejde kommer nästa vecka). För en kollega krävdes det 2,5 månader och 15 ansökningar innan han hittade boende, men de flesta verkar lyckas fortare än så. Men rösterna i mitt huvud säger att rätt inställning är "I'm feeling lucky".


(* Det påpekas också att den som bloggar om Google bör berätta att man har sina egna åsikter som inte behöver sammanfalla med Googles. Jag vet inte om man också bör säga att man ljuger och överdriver ibland, men det är nog lika bra.)